Omleta cu carne de miel din: carne de miel maruntita, parmezan, maioneza, hrean, unt, oua. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de […]
Supa de salata cu smantana
PrinteazaSupa de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 salate
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 l supă vegetală
- 2 cepe
- 50 ml smântână
- 25 g unt
- 4 felii de pâine
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supa de salata cu smantana: Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, apoi spală-le şi toacă-le în cuburi mici. Incinge uleiul într-o oală şi adaugă legumele tocate, între timp, spală salata, şterge-o bine şi tai-o în şuviţe subţiri.
După ce legumele s-au înmuiat, adaugă salata şi căleşte-o 2-3 minute, apoi toarnă supa vegetală, acoperă oala şi lasă să fiarbă.
După ce legumele sunt fierte, strecoară-le şi pasează-le bine. Subţiază piureul de legume cu supa în care au fiert. La final, potriveşte gustul de sare şi piper.
Taie feliile de pâine în două. Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte pâinea câte două, trei minute pe fiecare parte. Serveşte supa cu smântână şi pâine prăjită în unt.
Pofta buna!
Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]