Mousse de frisca cu biscuiti
PrinteazaMousse de frisca cu biscuiti din: biscuiti, unt, miere, iaurt, frisca, gelatina, zahar, sirop de capsuni.
- 200 g biscuiţi simpli
- 50 g unt
- 2 linguriţe cu miere
- apă
Pentru mousse:
- 400 g iaurt
- 250 ml frişcă lichidă
- 1 foaie de gelatină
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- sirop de căpşune
Mod de preparare:
Intr-un castronel dizolvă gelatina în puţină apă. Pune-l într-un vas cu apă fierbinte şi amestecă până se topeşte. Pisează biscuiţii in blender şi amestecă apoi cu untul moale şi fierea dizovată în 1 -2 linguriţe cu apă.
Bate frişca spumă cu zahărul vanilat până ce paletele mixerului lasă urme în compoziţie. Incorporează gelatina topită în iaurtul scurs de zer. Adaugă treptat, cu mişcări verticale, frişca vanilată.
Montează desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru prăjituri. Presează bine în forme un strat de biscuiţi, apoi pune 2-3 linguri cu mousse de frişcă şi iaurt.
Dă la rece câteva ore, îndepărtează inelele şi stropeşte din belşug cu sirop de căpşune.
Pofta buna!