Mousse de frisca cu biscuiti

Printeaza

Mousse de frisca cu biscuiti din: biscuiti, unt, miere, iaurt, frisca, gelatina, zahar, sirop de capsuni.

Ingrediente:Mousse de frisca cu biscuiti

  • 200 g biscuiţi simpli
  • 50 g unt
  • 2 linguriţe cu miere
  • apă

Pentru mousse:

  • 400 g iaurt
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 foaie de gelatină
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • sirop de căpşune

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel dizolvă gelatina în puţină apă. Pune-l într-un vas cu apă fierbinte şi amestecă până se topeşte. Pisează biscuiţii in blender şi amestecă apoi cu untul moale şi fierea dizovată în 1 -2 linguriţe cu apă.

Bate frişca spumă cu zahărul vanilat până ce paletele mixerului lasă urme în compoziţie. Incorporează gelatina topită în iaurtul scurs de zer. Adaugă treptat, cu mişcări verticale, frişca vanilată.

Montează desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru prăjituri. Presează bine în forme un strat de biscuiţi, apoi pune 2-3 linguri cu mousse de frişcă şi iaurt.

Dă la rece câteva ore, îndepărtează inelele şi stropeşte din belşug cu sirop de căpşune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.