File de cod la cuptor
PrinteazaFile de cod la cuptor din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara.
- 4×150 g fileuri de cod
- 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie
- 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
- 5-6 cepe verzi, tăiate inele
- 4-5 crenguţe de cimbru
- 2 dovlecei mici, tăiaţi în jumătate şi feliaţi
- 1 vânătă mare, tăiată în jumătate şi feliată
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- nucşoară proaspăt măcinată
Mod de preparare:
Asezonează peştele cu sare şi piper negru. Stropeşte cu zeama de lămâie. Acoperă-l şi lasă-l la frigider.
Incălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie şi prăjeşte usturoii şi ceapa verde timp de cateva minute. Adaugă frunzele de cimbru, apoi lasă deoparte.
Incălzeşte 1 lingură de ulei în altă tigaie şi prăjeşte dovleceii timp de 2 minute pe fiecare parte. Scoate-i, adaugă uleiul rămas şi prăjeşte vânătă timp de 3-4 minute, până se rumeneşte.
Incălzeşte cuptorul la 200°C.
Unge o tavă termorezistentă cu ulei. Pune un strat de dovlecei şi vinete, asezonează cu sare şi piper şi pune peştele. Bate împreună laptele cu ouăle, adaugă ceapa verde şi asezonează cu sare, piper negru măcinat şi nucşoară.
Toarnă totul în tavă şi coace aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!