Vanata la cuptor
PrinteazaVanata la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii, ceapa, ardei, ulei, marar, sare, piper.
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 ceşcuţă cu supă de legume
- ulei
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Şterge legumele şi taie-le în felii potrivit de groase. Presară un praf de sare şi lasă-le puţin să se scurgă. Intr-o tavă unsă cu ulei, aşază legumele în straturi, în aşa fel încât să obţii nişte turnuri. Prinde-le cu scobitori ca să nu se răstoarne.
Printre ele, pune ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras cubuleţe. Stropeşte cu supă de legume şi acopera cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute, îndepărtează folia şi adaugă mărarul tocat fin.
Lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Pofta buna!