Ciorba acra cu ciuperci
PrinteazaCiorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi.
- 500 g ciuperci
- 4 l apă
- 2-3 morcovi
- un păstârnac
- o roşie
- un ardei gras
- o ceapă
- sare
- frunze de leuştean şi de pătrunjel verde
- oţet
- piper
- 6 căţei de usturoi
- un gălbenuş crud
- două linguri cu smântână
Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt sau se dau pe râzătoare şi se călesc în puţin untdelemn. Se adaugă ciupercile, zeama de carne, sarea, piperul şi frunzele de leuştean.
Se lasă să fiarbă, iar la sfârşit se pune mujdeiul. După câteva clocote se adaugă gălbenuşul amestecat separat cu smântână şi un polonic cu zeamă fierbinte.
Inainte de a se aduce la masă, se pune pătrunjelul verde tocat.
Se serveşte cu ardei iute.
Poftă bună!