Friptura de gasca cu salata verde
PrinteazaFriptura de gasca cu salata verde din: pulpe de gasca, bere, usturoi, miere, piper, sare.
- 2 pulpe de gasca
- 1/2 l bere
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri miere
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Speli pulpele de gâscă, le presari cu piper şi sare şi le laşi în bere timp de 12 ore, să se marineze la rece. Aşezi pulpele într-o tavă de friptură împreună cu berea.
Acoperi tava cu folie alimentară şi laşi 4 ore friptura în cuptor, la foc mediu.
Din când în când, scoţi tava şi mai torni bere sau apă, ca să nu se ardă friptura. Indepărtezi folia, presari usturoi pisat şi ungi pulpele cu miere. Continui prepararea încă 10 minute, până se rumenesc.
Serviti cu salata verde.
Pofta buna!