Lasagna de vinete si ciuperci

Printeaza

Lasagna de vinete si ciuperci din: foi de lasagna, sos de rosii, vanata, cartof, ciuperci, ardei, busuioc, mozzarella.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

 

Ingrediente:Lasagna de vinete si ciuperci

  • 1 conservă cu sos de roşii
  • 1 vânătă mare, tăiată pe lungime în felii subţiri
  • 1 cartof, tăiat în rondele subţiri
  • 200 g ciuperci, tăiate în felii subţiri
  • 1 ardei roşu, tăiat în fâşii
  • 1/2 pachet cu foi de lasagna
  • 1 mănunchi de busuioc proaspăt, tăiat mărunt
  • 1 bucată de mozzarella

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la foc mare. Opăreşte foile de lasagna.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei pune felii de vinete, sos de roşii, o foaie de lasagna, un strat de cartofi, ardei şi ciuperci, iar un strat de sos, o foaie de lasagna, sos, felii de vânătă.

Deasupra aşază felii de mozzarella, acoperă tava cu folie de aluminiu şi coace timp de 25 de minute.

Indepărtează folia şi mai coace 20 de minute.

Decorează cu frunze proaspete de busuioc.

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Lasagna vegetariana cu tofu

Lasagna vegetariana cu tofu

Lasagna vegetariana cu tofu din: vinete, spanac, masline, cimbru, busuioc, ulei, tofu, foi de lasagna, lapte de soia, unt, faina, foaie de dafin, crenguta de rozmarin, sare, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 vinete 300 g spanac 150 g măsline negre cimbru busuioc 100 ml ulei 50 g brânză tofu 12 foi de lasagna Pentru sos: […]

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume si cascaval

Lasagna cu legume si cascaval din: foi de lasagna, morcovi, ardei, broccoli, fasole, smantana, cascaval, unt. Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 morcovi 2 ardei graşi o căpăţână broccoli 200 g fasole păstăi 100 ml smântână 50 g caşcaval un praf sare 20 g unt   Mod de preparare: Legumele tăiate mărunt se pun la […]

 

Reteta zilei: Lasagna cu vinete si pesto

Lasagna cu vinete si pesto din: vinete, ulei de masline, sos pesto, ricotta, ou, branza, rosii, busuioc, sare de mare, piper. Ingrediente:  1 vânătă tăiată felii pe lungime 2 linguri ulei de măsline ½ ceasca sos pesto 1 ceasca brânză ricotta 1 ou 1/2 ceasca brânză 5 roșii, tăiate în jumătati 1 frunză de busuioc […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.