Enchilada cu pui si sos
PrinteazaEnchilada cu pui si sos din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, boia, cascaval, sare, piper, tortilla.
- 2 bucăţi piept de pui
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 kg roşii bine coapte
- 1 linguriţă usturoi granulat
- sare
- piper
- 1 linguriţă rasă de boia iute sau 1/2 linguriţă fulgi de chili
- caşcaval
- 6 foi de tortilla
Mod de preparare:
Taie pieptul în fâşii potrivite, toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Pune totul la călit în două linguri de ulei. Sărează, piperează. Amestecă din când în când.
Când s-a făcut, scoate puiul din tigaie, taie-l mai mărunt şi ţine-l la cald. Pune roşiile peste ceapa şi usturoiul din tigaie şi lasă să se călească. Adaugă boiaua iute şi potriveşte de sare.
Unge fiecare foaie de tortilla cu sos, pune carne şi rulează. Aşază rulourile într-o tavă termorezistentă şi toarnă restul de sos. Rade caşcaval şi dă la cuptorul încins, la 200°C, până se topeşte caşcavalul.
Pofta buna!