Ciulama aromata de pasare
PrinteazaCiulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei.
- carne de pasăre
- 1 kg nuci
- 2 căpăţâni usturoi
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- unt
- ulei
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate.
Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până capătă consistenţa untdelemnului. Se adaugă, turnând treptat şi amestecând tot timpul, supa în care a fiert pasărea, strecurată.
Se pun într-o cratiţă, pe foc potrivit, faina şi uleiul.
Când capătă o nuanţă de cafeniu, se adaugă treptat apă rece, să se subţieze bine. Se adaugă sosul din nuci şi carnea pe jumătate fiartă. Se lasă pe foc mic până ce carnea se fierbe bine şi sosul se omogenizează, amestecând din când în când.
Pofta buna!