Orez salbatic cu nuci pecan
PrinteazaOrez salbatic cu nuci pecan din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei, sare, piper.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), protejând astfel inima și arterele.
Antioxidanți: Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Controlul greutății: Consumul moderat de nuci pecan poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sățioase.
Sănătatea cerebrală: Acizii grași omega-3 din nucile pecan sunt benefici pentru sănătatea creierului, putând ajuta la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimerul.
- 400 g orez sălbatic
- 1 ceapă
- 60 g nuci pecan
- 60 g merişoare
- 1 lingură ulei de nuci
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe orezul sălbatic într-o oală mare de apă cu sare, timp de cca 15 minute.
Toacă ceapa. Se înmoaie boabele de merişoare intr-un bol cu apă caldă. Se prăjesc nucile pecan într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime, la foc iute.
Se încing uleiurile într-o cratiţă. Pune ceapa şi se căleşte 5 minute la foc moale, fără să o lăsăm să se rumenească. Se adaugă orezul şi merişoarele, apoi nucile pecan zdrobite.
Se amestecă şi se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!