Cheesecake dietetic
PrinteazaCheesecake dietetic din: biscuiti, fulgi de ovaz, unt, branza, smantana, zahar, amidon, lamaie, vanilie, oua, fructe de padure.
- 150 g biscuiţi digestivi
- 100 g fulgi de ovăz
- 60 g unt
- 1 kg brânză de vaci cremă dietetică
- 200 g smântână
- 100 g zahăr tos
- 2 linguri amidon
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 2 ouă
- amestec de fructe de pădure
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/170 C.
Zdrobeşte biscuiţii şi fulgii de ovăz într-un procesor. Topeşte untul la foc mic şi combină cu biscuiţii. Aşază amestecul într-o formă de blat de tort rotundă de 20 cm unsă cu unt şi tapetată cu hârtie.
Presează intr-un strat uniform.
Combină cu ajutorul telului electric brânza de vaci, smăntăna, zahărul, amidonul, zeama de lămâie, esenţa de vanilie. Apoi încorporează ouăle şi toarnă compoziţia în formă.
Nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 15 minute. Micşorează temperatura la semnul 4 1/2/90 C şi lasă la cuptor încă 30 minute. Lasă să se răcească şi dă la rece 2 ore sau peste noapte.
Serveşte ornat cu fructe de pădure.
Pofta buna!