Quiche cu somon si spanac

Printeaza

Quiche cu somon si spanac din: faina, unt, sare, apa, somon, broccoli, spanac, ceapa, usturoi, oua, mozzarella, lapte, sare, piper, unt.

Ingrediente:Quiche cu somon si spanac

  • 230 g făină
  • 130 g unt rece
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 4 linguri apa

Pentru umplutură:

  • 250 g file de somon
  • 100 g bucheţele de broccoli
  • 200 g spanac
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 ouă
  • 50 g mozzarella
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol şi adaugi untul rece, tăiat cuburi. Frămânţi cu degetele, până obţii firi­mituri mari. Adaugi treptat apă rece şi frămânţi până se omogenizează aluatul.

Aduni aluatul sub formă de sferă, pe care o intro­duci în frigider pentru 30 de minute.

Topeşti untul şi adaugi bucheţelele de broccoli, ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat. Amesteci cu o lingură şi adaugi somonul tăiat bucăţi, spanacul tăiat fâşii, sare şi piper după gust.

Acoperi vasul cu un capac şi laşi ingredientele să se pătrundă pentru 10 minute, apoi laşi compoziţia să se răcească. Razi mozzarella, o adaugi peste compoziţie şi amesteci.

Intinzi aluatul sub formă de disc cu 10 cm mai mare decât diametrul tăvii. Il transferi într-un vas uns cu unt şi tapetat cu făină. Il înţepi din loc în loc, cu furculiţa şi îl acoperi cu hârtie de copt, iar deasupra pui boabe de faso­le şi introduci tava în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute, la 180 °C.

Scoţi aluatul, îndepărtezi hârtia de copt şi boabele de fasole şi întinzi umplutura peste aluat. Deasupra torni ouăle mixate bine cu laptele şi introduci tava din nou în cuptor, pentru 40-45 de minute la cuptor, tot la 180 °C, până când se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.