Tarhana cu mursa
PrinteazaO reteta gustoasa de tarhana cu mursa din: faina de grau, untdelemn, oua, apa, zahar, scortisoara si cuisoare.
pentru tărhană:
- 500 g făină de grâu
- 50 ml untdelemn
- două ouă
pentru mursă:
- 500 ml apă
- 200 g zahăr
- un baton de scorţişoară
- două cuişoare
Mod de preparare:
Din făină, untdelemn şi ouă se frământă un aluat mai vârtos decât cel de tăiţei. Se lasă la întărit pe planşetă timp de două ceasuri, apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se obţin fulgi de aluat, care se fierb în apă cu sare.
Se lasă la umflat, se storc se limpezesc cu apă rece. Separat se fierbe un sirop din apă, zahăr, scorţişoară şi cuişoare. Intr-un castron se pune tărhana, se îmbăiază cu mursă şi se mănâncă cu adaos de orice fel de compot.
Poftă bună!