Burger de curcan cu salata
PrinteazaBurger de curcan cu salata din: carne de curcan tocata, pesmet, ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
Pentru burgeri:
- 500 g carne de curcan tocata
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura ceapa rasa
- 1 labus
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Pentru salata:
- 1 zucchini mai lung
- 2 rosii medii
- 2 cani frunze amestec de salata, rupte bucatele (rucola, salata creata, salata rosie etc)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita otet balsamic
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi jarul. Preparaţi burgerii, amestecând bine ingredientele într-un castron. Formaţi 12 burgeri, de cca 1 cm grosime.
Tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime, ungeţi-le cu ulei, pudraţi-le cu sare şi piper.
Frigeţi burgerii şi zucchini pe grătar.
Faceţi un sos din usturoiul bine zdrobit, frecat cu puţină sare şi piper, cu uleiul, oţetul şi zeama de lămâie.
Tăiaţi roşiile felii, puneţi pe farfurii frunze de salată, felii de roşii şi rondele de zucchini, stropiţi cu sosul şi serviţi cu burgerii.
Pofta buna!