Miniecleruri cu portocale din: unt, zahar, oua, faina, lapte, praf de copt, sare, ghimbir. Ingrediente: 150 g unt 120 g zahăr 3 ouă 220 g făină 30 ml suc de portocală 30 ml lapte 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă de sare coajă rasă de portocală 1 linguriţă pudră de ghimbir 1 linguriţă esenţă […]
Ecler cu fructe uscate
PrinteazaEcler cu fructe uscate din: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar, ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare, esenta de rom.
Ingrediente:
- 250 ml apă
- 60 g unt
- 250 g făină
- 4 ouă
- 600 ml frişcă
- 125 g zahăr tos
- 100 g ciocolată albă
- 20G g afine
- 100 g caise uscate
- un pliculeţ zahăr vanilinat
- 50 g nucă de cocos
- sare
- o linguriţă cu esenţă de rom
Mod de preparare:
lntr-o oală se pun la fiert apa, untul şi un vârf de linguriţă cu sare.
Când a dat în clocot, se adaugă toată făina şi se amestecă bine.
Se ţine pe foc două minute, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ouăle treptat, mixând bine după fiecare.
După ce s-a răcit aluatul se pune într-un pistol pentru fursecuri, şe toarnă batoane potrivit de lungi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu spre iute 30-35 de minute, se scot pe un grătar de bucătărie şi după ce s-au răcit se taie în jumătăţi pe lat.
Frişca se pune la fiert împreună cu zahărul tos şi cacaua, apoi se lasă la răcit.
Se amestecă bine cu afine şi caise tocate, esenţa de rom şi zahărul vanilinat.
Se umplu jumătăţi de eclere cu cremă, se ung cu ciocolată topită la bain-marie, se presară nuca de cocos şi se introduc la rece.
Pofta buna!
Eclere cu crema de ciocolata
Eclere cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte, frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare fină 300 g făină 500 ml fapte 125 ml frişcă lichidă 6 gălbenuşuri o linguriţă extract de vanilie o lingură […]
Pofta buna!