Salată de Creveți cu Litchi și Mango din: creveti decorticati, lychee, mango, avocado, ardei, ceapa rosie, coriandru, suc de lime, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă este perfectă pentru o masă ușoară, dar impresionantă, aducând un suflu de prospețime și culoare pe masa dvs. Nu doar că este delicioasă și plină de gust, dar […]
File de macrou cu sos salsa
PrinteazaFile de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan.
Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.
Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod).
Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.
Macroul poate provoca reacții alergice la unele persoane sensibile la pește. De asemenea, din cauza conținutului său de mercur, se recomandă să se limiteze consumul de macrou în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și al copiilor mici.
Ingrediente:
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita sos de soia
- sucul de la 1⁄2 lamaie verde
- 5 fileuri de macrou congelat
Pentru salsa:
- 3 portocale, rupte felii
- 4 cepe verzi, rondele
- 1 ardei iute verde, cu semintele scoase si tocat
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare:
Amesteca uleiul, sosul de soia si zeama de lamaie, apoi unge macroul.
Frige fileurile pe gratar, cu partea cu piele in jos, timp de cca 2 minute, apoi intoarce-le si mai frige-le 1 minut.
Amesteca ingredientele de salsa si serveste pestele cu sos si sferturi de lamaie stoarse deasupra.
Pofta buna!
Salată de Creveți cu Litchi și Mango