Calamari crocanti cu salata
PrinteazaCalamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan.
- 400 g de calmari mici, curăţaţi
- 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan
- 1 linguriţă de sare de mare
- 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 de linguriţă de amestec de cinci condimente
- 5 linguri cu vârf de făină de porumb
- ulei vegetal sau ulei de arahide, pentru prăjit în baie de ulei
Pentru salata:
- 1 castravete mediu
- 1 morcov mediu
- 1 ardei roşu mediu, fără seminţe şi feliat fin
- 1 mână de frunze de coriandru
- 3 linguri de oţet de orez
- 1/2 de linguriţă de sare de mare
- 1 lirnguriţă de zahăr tos
- 1 limgurîţă de ulei de susan
Pemtru ornat:
- 1 ardei roşu, curăţat şi feliat fin
- 1 mână de frunze de coriandru
- lămiâi tăiate felii, pe lung
Mod de preparare:
Preparaţi mai întâi salata de castraveţi. Curăţaţi castravetele şi morcovul, apoi tăiaţi-le în felii lungi, folosind un cuţit de cojit sau o râzătoare. Tăiaţi feliile pe din două dacă sunt prea lungi. într-un bol, amestecaţi-le cu ardeiul roşu şi cu frunzele de coriandru.
Intr-un castron mic, amestecaţi oţetul de orez, sare, zahărul şi uleiul de susan şi lăsaţi bolul deoparte.
Feliaţi calmarii în inele groase, lăsând tentaculele întregi. Scurgeţi bucăţile şi uscaţi-le cu hârtie-prosop. Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi boabele de piper de Sichuan cu sare, până obţineţi o pudră fină.
Puneţi-o într-un bol mic şi amestecaţi-o cu piperul negru, cu amestecul de cinci condimente şi cu făina de porumb.
Incingeţi un strat de ulei de 5 cm într-un wok, la foc mare, până când o bucată de pâine scăpată în uleiul încins sfârâie puternic.
Prăjiţi în mai multe reprize, în baie de ulei, inelele de calmar şi tentaculele: daţi-le prin făina asezonată, scuturaţi făina în exces, apoi puneţi-le în uleiul încins, având grijă să nu supraaglomeraţi wokul.
Prăjiţi-le în baie de ulei aproximativ 1 minut, până când se rumenesc uşor şi devin crocante, apoi scoateţi-le cu o paletă.
Amestecaţi salata de castravete cu sosul şi împărţiţi-o pe farfurii. Puneţi inelele de calmar crocante deasupra şi presăraţi peste ele frunzele de coriandru şi feliile de ardei roşu.
Serviţi cu lămâi tăiate felii, pe lung.
Pofta buna!