Baba ganoush din: vinete, lamaie, tahini, usturoi, chimen, piper, sare, boia, ulei, patrunjel. Ingrediente: două ceşti de vinete, feliate subţire trei linguri de suc de lămâie două linguri de tahini un căţel de usturoi, pisat o linguriţă de chimen o jumătate de linguriţă de piper negru sare după gust o linguriţă de boia de ardei, […]
Baba ganoush cu rodie
PrinteazaBaba ganoush cu rodie din: vanata, iaurt, ulei de masline, sirop de rodie, suc de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 1 vânătă
- 2 linguri iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 1/2 linguriţă sirop de rodie (se poate pune puţină sare în siropul cumpărat)
- 2 linguri suc de lămâie sau lime
- 2 căţei de usturoi copţi în cuptor
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vânătă se coace pe flacară sau la grill în cuptor.
După ce a fost scursă şi curăţată de coajă, se amestecă împreună cu iaurtul, siropul de rodie, zeama de lămâie (lime), usturoiul copt în cuptor/pe grătar până devine moale şi îşi schimbă puţin gustul spre o doză de afumat, precum şi uleiul de măsline.
Se mai poate adăuga: mentă, roşii tăiate mărunt şi nuci tocate.
Pofta buna!
poate iti place si:
Baba ganoush
O reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt, acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu. Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi a […]
Pofta buna!