Zacuscă de Vinete cu Ciuperci din: vinete, ciuperci, ardei capia, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, otet balsamic. Această zacuscă de vinete cu ciuperci este o variantă delicioasă și sănătoasă a rețetei tradiționale. Ingrediente: 3 vinete mari 200 g ciuperci (șampinioni sau alte tipuri de ciuperci preferate) 2 ardei […]
Vinete umplute cu susan
PrinteazaVinete umplute cu susan din: vinete, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de susan, ulei de masline.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.
Datorită conținutului lor de potasiu și antioxidanți, vinetele pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.
Consumul regulat de vinete poate fi benefic pentru sănătatea creierului, datorită conținutului de antioxidanți și substanțe fitochimice.
Unul dintre compușii vinetelor, cunoscut sub numele de fenoli, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
- 1 vânătă
- rosii
- ardei gras
- ceapa
- usturoi
- sare si piper
- pasta de susan
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală 1 vânătă medie, se taie pe jumătate (dacă este mai mare se taie în trei), se pune pe foc mic într-un vas de inox cu baza groasă, se acoperă şi se lasă până iese primul fir de aburi.
Se ia capacul, se încearcă cu furculiţa dacă este moale, scoatem uşor din miez (cam jumătate).
Pe vânătă astfel pregătită se pun felii de roşii, de ardei gras, ceapă sau usturoi, adăugăm şi miezul de vânătă copt scos iniţial.
Se asezonează cu sare şi piper. Se presară pastă de susan, câteva picături de ulei de măsline.
Se pune capacul şi se mai lasă pe foc mic câteva minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zacuscă de vinete cu ciuperci
Pofta buna!