Midii cu parmezan
PrinteazaMidii cu parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute.
- 1/2 kg de midii
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 150 ml ulei de măsline
- 4 roşii
- 250 ml vin alb demisec
- un fir de praz
- un fir de rozmarin
- 300 g parmezan
- o lămâie
- sare
- piper
- ardei iute
Mod de preparare:
Se pun într-un castron cu apă rece, se curăţă cu o perie şi se lasă într-o strecurătoare. Prazul se curăţă, se spallă şi se taie în rondele. Usturoiul se curăţă, se taie felii subţiri sau se pisează.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun midiile, prazul şi usturoiul.
Se amestecă bine cu o liingură, se adaugă vinul, o caină de apă, se acoperă cu un capatc şi se lasă să fiarbă până când s-au deschis scoicile. Se scot cu o spumieră, se pun într-un vas şi se lasă la răcit.
Peste ingredientele din cratiţă se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, sucul de la lămâie, sarea, piperul şi rozmarinul. Se lasă la fiert timp de zece minute, se opreşte focul şi se ţine sosul la cald.
Se pune sosul în farfurii, se aşază în mijloc midiile şi se presară parmezan.
Poftă bună!