Salata de midii cu vin
Printeaza
Salata de midii cu vin din: midii, ceapa, fenicul, usturoi, unt, faina, lapte, smantana, ulei, sare, piper, vin, lamaie, verdeata.
- 500 g midii
- două legături ceapă verde
- două bucăţi fenicul
- 4 căţei usturoi
- 50 g unt
- 50 g făină
- 200 ml lapte dulce
- 300 g smântână
- 300 ml vin alb
- ulei
- o lămâie
- sare
- boabe piper
- mărar
- cartofi
- nuci
- seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Untul se topeşte, se adaugă făina, se amestecă bine cu o lingură şi se căleşte timp de două minute.
Se toarnă laptele dulce, smântână, se condimentează şi se amestecă bine cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe 15 minute la foc mic şi se lasă să se răcească.
Se adaugă sucul de la jumătate de lămâie, se amestecă şi se introduce în frigider.
Midiile se spală şi se aşază într-o strecurătoare. Intr-o oală se pun la fiert doi litri de apă, sarea, boabele de piper, vinul alb şi puţin mărar. Când începe să fiarbă se adaugă midiile şi se fierb zece minute.
Feniculul se fierbe zece minute în apă cu sare, se scoate şi se taie în felii subţiri.
Se prăjeşte în ulei încins împreună cu ceapa şi usturoiul tocate, se amestecă bine cu midii, mărar şi se servesc stropite cu sosul de smântână.
Pofta buna!