Carne de miel cu vinete coapte din: vinete, carne de miel, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente:
4 vinete mici
200 g carne tocată de miel
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 ou
2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată
sare
piper
150 g brânză Manchego proaspăt rasă
125 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.
Vinetele se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi pe lungime şi se alege doar miezul, care şe taie mărunt şi se amestecă cu carnea tocată de miel.
Se adaugă ceapa şi usturoiul cojite şi tocate mărunt, apoi oul, pătrunjelul şi scorţişoara. Se amestecă totul bine şi se condimentează puternic cu sare şi cu piper.
Jumătăţile de vânătă se umplu cu acest amestec, apoi se presară cu brânză proaspăt rasă.
Uleiul se încălzeşte într-un vas termorezistent, în care se aşează jumătăţile de vânătă, apoi se acoperă bine cu folie de aluminiu.
Vinetele se coc circa 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C.
După 30 de minute se îndepărtează folia de aluminiu, pentru ca umplutura să se rumenească.
Pulpa de miel cu verdeturi din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă superioară de miel 3 legăţturi ceapă verde 3 legături usturoi verde (sau leurdă) 300 ml vin alb 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt sare piper negru ulei de măsline Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.