Sorici la gratar
PrinteazaSorici la gratar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia.
- 500 g sorici proaspat de porc
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 4 linguri smantana
- sare grunjoasa
- piper
- boia
Mod de preparare:
Curăţaţi şoriciul şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-l apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare grunjoasă. Rulaţi fâşiile şi prindeţi rulourile cu scobitori pentru a nu se desface.
Puneţi rulourile astfel pregătite pe un grătar încins, având grijă să se prăjească uniform pe toate părţile. Intre timp, pisaţi usturoiul, adăugaţi sare şi frecaţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine o pastă omogenă.
Adăugaţi ulei în fir subţire, ca la maioneză, amestecând mereu. Când pasta este fină, adăugaţi boia, piper şi smântână. Dacă aţi obţinut un sos prea gros, puteţi să-l subţiaţi cu puţină apă.
Luaţi rulourile de şorici de pe grătar şi serviti cu sos picant.
Pofta buna!