Sorici la gratar

Printeaza

Sorici la gratar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia.

 

Ingrediente:Sorici la gratar

  • 500 g sorici proaspat de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare grunjoasa
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şoriciul şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-l apoi în fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare grunjoasă. Rulaţi fâşiile şi prindeţi rulourile cu scobitori pentru a nu se desface.

Puneţi rulourile astfel pregătite pe un grătar încins, având grijă să se prăjească uniform pe toate părţile. Intre timp, pisaţi usturoiul, adăugaţi sare şi frecaţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine o pastă omogenă.

Adăugaţi ulei în fir subţire, ca la maioneză, amestecând mereu. Când pasta este fină, adăugaţi boia, piper şi smântână. Dacă aţi obţinut un sos prea gros, puteţi să-l subţiaţi cu puţină apă.

Luaţi rulourile de şorici de pe grătar şi serviti cu so­s picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.