Cozonac raw-vegan cu ovaz
PrinteazaCozonac raw-vegan cu ovaz din: fulgi de ovaz, curmale, smochine, unt de cocos sau unt de cacao, sare, mac, miere, portocala.
- 300 g fulgi de ovăz măcinaţi
- 200 g curmale
- 100 g smochine
- 4-5 linguri unt de cocos sau unt de cacao
- un praf de sare
Pentru umplutura de mac:
- 300 g mac măcinat
- 3-4 linguri miere sau îndulcitor de ştevie puţină coajă de portocală rasă
- 3-4 linguri suc de portocală
- 2-3 linguri unt de cacao
- un praf de sare
Mod de preparare:
Hidratezi smochinele şi curmalele, după care le mărunţeşti cu blenderul. Topeşti la foc mic untul. Amesteci apoi toate ingredientele pentru aluat şi îl întinzi pe un celofan.
Topeşti untul la foc mic. Il amesteci apoi cu restul ingredientelor pentru umplutură, până la omogenizare. Intinzi umplutura peste aluatul de pe celofan, rulezi şi dai cozonacul la frigider, pentru aproximativ 1-2 ore.
Pofta buna!