Cupe cu frisca si fructe
PrinteazaCupe cu frisca si fructe din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra, capsune, gem de capsune, zmeura.
- 5 linguri lichior de fructe
- zeama de la 2 ortocale
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3 linguri zahar pudra
- 2 crengute de menta, plus cateva pentru ornat
- 5 cm castravete, taiat felii subtiri
- 200 g chec, taiat cuburi de 2 cm
- 300 ml frisca lichida
- 50 g zahar pudra
- 300 g capsune, taiate bucati, pastreaza 6 pentru ornat
- 4 linguri gem de capsuni
- 300 g zmeura – pastreaza cateva pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-o cană pune zeama de portocale şi lămâie, zahărul pudra, menta şi castravetele şi zdrobeşte cu lingura de lemn. Lasă deoparte 30 minute şi apoi trece prin sită, îndepărtând menta şi castravetele.
Stropeşte cu alcoolul şi lasă să se absoarbă 5 minute.
Bate frişca spumă cu zahărul pudră. Combină căpşunele cu gemul. Porţionează jumătate de chec în cupe de servit şi apoi adaugă frişcă bătuta.
Toarnă deasupra gemul combinat cu căpşunele, checul rămas, adaugă zmeura şi apoi frisca ramasa. Orneaza cu fructele proaspete pastrate deoparte si cu menta.
Pofta buna!