Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară din: aluat, mere, zahar brun, nucsoara, scortisoara, faina, suc de lamaie, unt, ou. Tarta este acel desert care aduce cu sine aroma confortului casnic și a momentelor petrecute în familie. Combinația clasică de mere dulci-acrișoare și nucșoară măcinată creează un profil aromatic complex, transformând această tartă într-o adevărată plăcere […]
Reteta zilei: Tarta cu vinete
PrinteazaTarta cu vinete din: faina, unt, apa, sare, vinete, smantana, oua, cheddar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, nucsoara, busuioc, piper.
Ingrediente aluat:
- 150gr făină
- 100gr unt rece
- 3 linguri apă rece
- 1 praf sare
Ingrediente umplutura:
- 300gr de vinete
- 150 ml smantana
- 2 oua
- 100gr de brânză cheddar
- 3 catei usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legatura pătrunjel
- 1 praf nucșoară
- 1 praf busuioc uscat
- sare, piper după gust
Mod de preparare:
Adaugati făina, sarea și untul rece în castronul unui procesor si procesati.
Se adauga apă rece si se amesteca. Infășurați în folie de plastic și dati la frigider timp de 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200C. Taiati vinetele felii, stropiti cu ulei de măsline, sare și piper.
Coaceți timp de 15 minute.
Asezati aluatul intr-o tava si intepati cu o furculita.
Coaceți pentru 10 minute la 200C.
Se toacă usturoiul și patrunjelul mărunt.
Se toarna brânza, se adaugă oul, smantana, patrunjel, usturoi, nucșoară, busuioc, sare și piper și se amestecă bine.
Așezați feliile de vinete într-un singur strat in tava.
Se toarnă umplutura deasupra și se pune un alt strat de felii de vinete.
Coaceți pentru încă 30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească.
Se presara patrunjelul tocat si se serveste.
Tarta cu vinete
Pofta buna!
Tartă Aromată cu Mere și Nucșoară
Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure
Tartă cu Kiwi și Fructe de Pădure din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, mascarpone, smantana, extract de vanilie, kiwi, fructe de padure. Această rețetă îmbină texturile și aromele într-un mod unic, oferind un desert răcoritor și vibrant. Vei învăța pas cu pas cum să pregătești un blat dulce și fraged, combinat cu o cremă […]