Reteta zilei: Morcovi sote cu aroma de cimbru
PrinteazaMorcovi sote cu aroma de cimbru din: ulei de masline, morcovi, apa, usturoi, cimbru, sare, piper.
Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar.
Conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.
Potrivit cercetărilor, consumul regulat de morcovi poate fi asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Aceasta se datorează în parte conținutului de antioxidanți și fibre din aceste legume.
Beta-carotenul din morcovi poate contribui la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare.
Morcovii sunt o sursă bună de fibre, care pot contribui la sănătatea tractului digestiv și la regularizarea tranzitului intestinal.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 morcovi, decojiți și tăiați felii
- 2 linguri de apă
- 1 catel usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță frunze de cimbru proaspete
- sare si piper
Mod de preparare:
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați morcovii și 2 linguri de apă.
Acoperiti parțial tigaia și gătiti aproximativ 10 minute.
Adăugați ingredientele rămase și lăsați timp de 4-5 minute.
Serviți imediat cu friptura, dupa preferinta.
Morcovi sote cu aroma de cimbru
Pofta buna!