Praz umplut cu orez

Printeaza

 

O reteta gustoasa de praz umplut cu orez, ceapa, faina, sare, bulion, ulei.Praz umplut cu orez

Ingrediente:

  • 1,5 kg praz
  • 300 g orez
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 3 linguri bulion
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai prazul bucăţi de 5-6 cm lungi­me. Fiecărei bucăţi îi scoţi miezul (şi vei avea nişte tuburi goale), îl toci şi-l pui la călit.

Adaugi şi orezul ales şi spălat şi stingi cu puţină apă. Laşi 15 minute să se umfle şi adaugi prazul călit, sare şi piper. Umpli fiecare tub de praz cu acest amestec şi pui toate tuburi­le într-o cratiţă.

Căleşti ceapa şi după ce s- a aurit îi pui făina pe care o stingi cu bulionul desfăcut în apă.Pui şi măslinele şi torni sosul peste praz. Dai cratiţa la cup­tor pentru 15-20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.