Orez cu telina

Printeaza

 

O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare.Orez cu telina

Ingrediente:

  • 250 g orez
  • 2 ţeline potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 6 linguri ulei
  • 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli si cureti legumele, ceapa o tai marunt iar morcovul il treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Ţelina o tai cuburi mici. Le pui pe toate într-o cratiţă cu ulei să se înmoaie la foc mic. Din când în când, picuri puţină apă şi ames­teci până ce se înmoaie toate.

Intre timp, alegi orezul, îl speli în 3-4 ape şi îl pui la fiert cu apă.Cand incepe sa se umfle orezul, ii pui si putina sare.

După ce s-a înmuiat bine ţelina, torni orezul, pui sosul de roşii (sau bulio­nul), le amesteci şi dai la cuptor.E bun cu gogoşari sau castraveţi muraţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.