Crap cu rosii
PrinteazaO reteta gustoasa de crap cu rosii din: crap, rosii, ardei gras, untdelemn, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si vin alb sec.
- un crap de 1,5-2 kg
- 6 roşii
- 5 ardei graşi
- 200 ml untdelemn
- 3 cepe
- o căpăţână de usturoi
- o legătură de pătrunjel verde
- o crenguţă de cimbru
- sare
- piper
- 200 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi şi de intestine, se spală şi se porţionează în bucăţi nu mai mari de un lat de palmă. Se presară sare. Se unge cu untdelemn un vas termorezistent, se pune în el ceapa tăiată solzişori, iar deasupra se aşază bucăţile de peşte.
Se adaugă sare, piper, cimbru, usturoi tocat. Ardeiul şi roşiile se taie cuburi şi se pun peste peşte, iar deasupra se presară pătrunjel verde tocat. Se toarnă un pahar de vin alb şi se dă vasul la cuptor, la foc potrivit.
Din când în când, se scoate vasul din cuptor şi peştele se stropeşte cu sosul format. Este gata după 30-40 de minute.
Poftă bună!