Reteta zilei: Paste cu sos carbonara si patrunjel
PrinteazaPaste cu sos carbonara si patrunjel din: usturoi, ceapa, galbenus de ou, smantana, parmezan, paste, bacon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 catei usturoi usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 gălbenușuri de ou
- ½ cana smantana
- ¼ ceasca parmezan mărunțit
- 1 pachet paste, dupa preferinta
- 2 felii bacon
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare si piper, dupa gust
- patrunjel, pentru servire
Mod de preparare:
Gătiti pastele al dente. Separati galbenusurile de albusuri.
Încălziți o tigaie. Rumeniti baconul.
Pregatiti sosul carbonara, adaugati peste gălbenușurile de ou smantana si parmezanul. Omogenizati.
Într-o tigaie separată, încălziți uleiul de măsline si adăugați pastele. Adăugați bacon, ceapa și usturoiul. Se toarnă peste sosul.
Amestecati si gatiti 1 minut. Se presară cu sare și piper după gust.
Garnisiti cu pătrunjel proaspăt tocat si serviti.
Paste cu sos carbonara si patrunjel
Pofta buna!