Reteta zilei: Paste cu sos carbonara si patrunjel

Printeaza

Paste cu sos carbonara si patrunjel din: usturoi, ceapa, galbenus de ou, smantana, parmezan, paste, bacon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Ingrediente:

  • 3 catei usturoi usturoi, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 gălbenușuri de ou
  • ½ cana smantana
  • ¼ ceasca parmezan mărunțit
  • 1 pachet paste, dupa preferinta
  • 2 felii bacon
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare si piper, dupa gust
  • patrunjel, pentru servire

Mod de preparare:

Gătiti pastele al dente. Separati galbenusurile de albusuri.

Încălziți o tigaie. Rumeniti baconul.

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Pregatiti sosul carbonara, adaugati peste gălbenușurile de ou smantana si parmezanul. Omogenizati.

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Într-o tigaie separată, încălziți uleiul de măsline si adăugați pastele. Adăugați bacon, ceapa și usturoiul. Se toarnă peste sosul.

Amestecati si gatiti 1 minut. Se presară cu sare și piper după gust.

Garnisiti cu pătrunjel proaspăt tocat si serviti.

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Paste cu sos carbonara si patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.