Mousse de ciocolata la pahar din: ciocolata, oua, zahar, unt, frisca. Ingrediente: Pentru spuma de ciocolată neagră: 150 g ciocolată neagră 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată cu lapte: 150 g ciocolată cu lapte 2 ouă 20 g zahăr 20 g unt Pentru spuma de ciocolată albă: 150 g […]
Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu portocale
PrinteazaMousse de ciocolata cu portocale din: smantana, coaja de portocala, suc de portocala, oua, otet, zahar, ciocolata, felii de portocale.
Ingrediente:
- 1 cană smantana
- 2 linguri coaja de portocala
- 1 lingură suc proaspăt de portocale
- 3 ouă
- ⅛ lingurițe oțet
- 2 linguri zahăr
- 240gr ciocolată maruntita
- felii de portocale, pentru servire
Mod de preparare:
Bateți smântâna si adaugati apoi sucul de portocale și coaja.
Bateti din nou sa omogenizati si pastrati deoparte.
Bateti albusurile si otetul intr-un bol separat pana se spumeaza.
Adăugați treptat zahărul și bateți până se omogenizeaza.
Între timp, topiți ciocolata la bain marie.
Se scoate de pe foc, se adaugă gălbenușurile de ou în ciocolata topită și se bate până se combină complet.
Puneți o pătrime din albușurile de ou în amestecul de ciocolată si combinati.
Încorporati apoi restul putin cate putin.
Împărțiți amestecul între șase vase termorezistente și răciți la frigider timp de cel puțin 2 ore.
Serviti cu felii de portocale.
Mousse de ciocolata cu portocale
Pofta buna!
poate iti place si:
Mousse de ciocolata cu nuci
Mousse de ciocolata cu nuci din: ciocolata nagra, cacao, apa, zahar, nuci, tofu. Ingrediente: 80-100 g ciocolata neagra 3-4 linguri cacao 75 ml apa fierbinte zahăr nuci prăjite tocate, pentru garnitura 300 g tofu Mod de preparare: Omogenizati bine tofu la blender. Pastrati deoparte. Topiti ciocolata neagra si se amesteca 25 ml apa fierbinte, […]
Mousse de ciocolata neagra cu frisca
Mousse de ciocolata neagra cu frisca din: oua, zahar, ciocolata, frisca. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat frişcă ciocolată rasă Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. După topire, se trage de pe foc şi se pun gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se […]
Pofta buna!