Burgeri din fasole din: fasole boabe, pesmet, pudra de ardei cayenne, coriandru, ou, iaurt degresat, zeama de lime, chifle. Ingrediente: 2 conserve x 400 g fasole boabe, spalate si scurse 100 g pesmet 2 lingurite pudra de ardei cayenne 1 legatura coriandru proaspat, tocat 1 ou 150 ml de iaurt degresat zeama de la 1/2 […]
Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si coriandru
PrinteazaBurgeri cu fasole neagra si coriandru din: fasole neagra, usturoi, ceapa, ardei gras, ou, chimion, pudra de ceapa, chili, sriracha, coriandru, pesmet, ulei, chifle.
Ingrediente:
- 1 cutie fasole neagră
- ½ ceapă, feliata
- 3 catei usturoi, decojit și tocat
- 1 ardei gras roșu, tocat
- 1 ou
- 1 lingurita chimion
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 1 linguriță pudra chili
- 1 lingură sos sriracha
- ½ cana coriandru, tocat
- 1 ceașcă pesmet
- 2 linguri ulei
- 4 chifle
- topping-uri, dupa preferinta
Mod de preparare:
Scurgeți fasolea. Într-un bol, se paseaza fasolea neagră cu o furculiță.
Procesati la blender ceapa, usturoiul și ardeiul, amestecati apoi cu fasolea.
Într-un bol separat, combinați oul, chimionul, pudra de ceapă, pudra de chili, sriracha și coriandru.
Adăugați în amestecul de fasole și omogenizati.
Incorporati jumatate din pesmet si omogenizati.
Formati 4 burgeri si inveliți in restul de pesmet.
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu.
Gătiti burgerii aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Taiati chiflele si adaugati burgerii calzi.
Serviti cu topping-uri, dupa preferinta.
Burgeri cu fasole neagra si coriandru
Pofta buna!
Burgeri din cartofi si fasole din: fasole, piure, ceapa, usturoi, patrunjel, chimen, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g fasole boabe gata fiartă 250 g piure de cartofi dulci o ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă chimen măcinat 4 linguri pesmet 4 linguri făină sare piper 2 linguri ulei Mod de […]
Pofta buna!