Halva

Printeaza

Halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de migdale.

Ingrediente:

  • 1 pachet margarina
  • 1 pahar gris
  • 2 pahare zahăr
  • 3 pahare cu apă
  • 1 ceaşcă nucă toca­tă
  • 1 sticluţă esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Halva: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o crăticioară pui margarina să se topească şi adaugi grisul treptat, ame­stecând cu o lingură de lemn.

După ce s-au omogenizat, torni siropul, pui nuca şi esenţa şi amesteci până ce se desprinde de pereţii cratiţei. O dai deoparte şi o acoperi cu un prosop.

Cu o lingură scoţi porţii pe farfurie şi după ce s-au răcit, le presari cu zahăr pudră şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.