Salata de praz marinat cu maioneza de telina
Printeaza
O reteta de salata de praz, telina, ulei, otet, sare si piper.
Ingredinte:
- 6-7 fire de praz
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1/2 ceaşcă oţet diluat cu apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Iei numai partea albă de la praz, îl tai în bucăţi de 6-7 cm lungime şi îl fierbi în apă clocotită cu sarea până se înmoaie. Il scurgi şi îl pui apoi într-un castron împreună cu uleiul, oţetul, sare şi piperul. Il ţii la marinat 3 ore.
Intre timp prepari maioneza de ţelină aşa: Cureţi ţelina şi o fierbi bine în apă cu sare. O laşi să se răcească şi să se scurgă şi apoi o pasezi într-un castron. Cu o lingură de lemn sau cu mixerul, o amesteci cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie.
Scoţi prazul din marinată, îl scurgi bine şi îl aşezi într-o salatieră. Il acoperi cu maioneza şi îl serveşti rece.
Pofta buna!