Reteta zilei: Hamburgheri cu aroma de busuioc
PrinteazaHamburgheri cu aroma de busuioc din: carne tocata, sare, piper, praf de usturoi, sos de rosii, oregano, busuioc, chifle, branza.
- 1 kg carne tocata
- ½ lingurița sare
- ½ lingurița piper negru proaspăt măcinat
- ½ linguriță praf de usturoi
- 1 cutie sos de roșii
- ½ lingurița oregano uscat
- 3 linguri busuioc proaspăt tocat
- 8 chifle
- 120gr branza
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Puneți carnea tocata într-o tigaie mare, antiaderentă. Adăugați sarea, piperul și usturoiul praf și gătiți la foc mediu, amestecând des și spărgând carnea cu spatula, până când este gătită și rumenită (aproximativ 10-12 minute). Opriți focul și scurgeți grăsimea din tigaie.
Intoarceti tigaia la foc mediu. Adăugați sosul de roșii și oregano și amestecați să se combine. Se mai fierbe până când amestecul se îngroașă, aproximativ 5 minute. Opriți focul și adaugati busuiocul.
Se taie chiflele si se adauga umplutura pe fiecare jumatatate de chifla. Se adauga cate o felie de branza, se adaugă a doua jumatate a chiflei și apoi se înfășoară fiecare sandwich în folie de aluminiu.
Așezați pe o foaie de copt și coaceți timp de 15 minute.
Serviti calde.
Hamburgheri cu aroma de busuioc
Pofta buna!