Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide
PrinteazaFursecuri cu ciocolata si unt de arahide din: ciocolata, unt, faina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, vanilie, unt de arahide, covrigei.
Ingrediente:
- 240gr ciocolata
- 4 linguri unt
- ⅔ cani făină
- 3 linguri pudră de cacao
- ½ linguriță praf de copt
- ½ lingurițe bicarbonat de sodiu
- ½ lingurite sare
- 2 ouă
- ¾ căna zahăr brun
- 2 linguri de zahăr
- 2 lingurițe esenta de vanilie
- ½ cana unt de arahide
- ¼ cani zahar pudra
- 1 cană covrigi uscati maruntiti
- ⅔ cana ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160C.
Topiți ciocolata tocată și untul la bain-marie. Amestecați si scoateti de pe foc.
AMestecati impreuna faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol separat.
Într-un bol mare, bateți împreună ouăle, zaharul și vanilia până la omogenizare.
Se incorporeaza ciocolata topită. Adăugați treptat făina, amestecand usor. Adaugati ciocolata.
Într-un bol separat, bateți împreună untul de arahide și zahărul pudră până la omogenizare. Pastrati deoparte.
Asezati hartie de copt intr-o tava. Formati fursecuri si aplatizati in tava.
Pe fiecare fursec adaugati cate 1 lingurita de amestec de unt de arahide. Aplatizati usor.
Presarti apoi covrigei sfaramati.
Coaceti aproximativ 11 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Fursecuri cu ciocolata si unt de arahide
Pofta buna!