Nisperos asadas – Nisperos la cuptor
PrinteazaNisperos asadas – Nisperos la cuptor
- 12 nîsperos
- 100 g stafide
- 4 linguri de brandy
- zahăr pudră
- 100 g migdale prăjite
- 200 g frişca bătută
- pudră de scorţişoară
Mod de preparare:
Se aleg fructele de nîsperos să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau sticlă termorezistentă. Se bagă tava în cuptor şi se lasă timp de un sfert de oră, la temperatura de 180°C.
După ce se răcesc, se descojesc, se scot sîmburii şi fructele se taie în două, pe lungime. Jumătăţile de fructe se aşază apoi pe o farfurie plată sau pe un platou şi se presară peste ele migdalele prăjite şi măcinate, apoi stafidele.
Pe urmă se stropesc cu puţin brandy şi se presară zahăr pudră. Se lasă deoparte platoul cu fructele astfel preparate timp de două ore şi, la sfîrşit, se toarnă deasupra frişca bătută foarte bine şi ţinută în prealabil la rece timp de 10-15 minute.
Se pudrează deasupra cu scorţişoară măcinată, după preferinţă.
Fructele de nîsperos – puse la cuptor, descojite şi apoi asociate cu diferite sosuri, pot fi folosite ca garnitură pentru fripturi (dacă sosurile sînt picante) sau ca desert (dacă se preferă sosurile dulci).
Preparat specific Spania
Nisperos asadas – Nisperos la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- nisperos fructe
va rog sa imi spuneti cum se ingrijesc la noi nispero? ca eu am pus simburi in pamint si mi-au iesit copacelul….