Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei
PrinteazaChiftelute de dovlecei din: dovlecei, ceapa verde, usturoi, ou, ulei de masline, faina, sare, piper, smantana.
- 3 dovlecei
- 1/4 ceașcă de ceapa verde tocata mărunt
- 1 cățel de usturoi tocat
- 1 ou
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 cană de făină
- 3/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- smantana, pentru servire
Mod de preparare:
Radeți dovleceii într-un castron. Scurgeti pe cat posibil zeama.
Se adaugă ceapa verde, usturoiul, oul și făina. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Formati chiftele si aplatizati. Se prăjesc în loturi, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Scurgeți pe prosoape de hârtie. Se servesc cu smântână.
Chiftelute de dovlecei
Pofta buna!