Compot de cirese cu scortisoara din: cirese, zahar, apa, scortisoara. Ingrediente: 500 g cireşe 4 linguri zahăr 300 ml apă rece scorţişoară Mod de preparare: Alegem fructe mari, bine coapte şi sănătoase, pe care le curăţăm de codiţe, le spălăm în apă rece şi le punem într-un borcan de 800 ml sau în […]
Reteta zilei: Compot de cirese cu lamaie
PrinteazaCompot de cirese cu lamaie din: cirese, zahar, apa, suc de lamaie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr.
Adăugați cireșele și sucul de lămâie și gătiți la foc mediu 15 minute.
Opriți focul, acoperiți oala și lăsați compotul să se răcească și să infuzeze.
Serviti rece sau cald, dupa preferinta.
Compot de cirese cu lamaie
Savurati!
Compot de fructe la alegere Cuvântul „compot” provine din limba franceză şi desemnează un amestec de fructe fierte înăbuşit sau în clocot. Numeroase soiuri de fructe se pretează acestui mod de preparare, in special fructele uscate, precum prunele, caisele, perele şi stafidele, aceasta fiind cea mai bună metodă de a le reda consistenta iniţială. Fructele […]
Pachetele cu compot de cirese din: gris, faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei, compot. Ingrediente: 250 g griş 250 g făină 2 ouă 125 ml lapte 500 ml apă caldă 1 plic de drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare ulei de prăjit 1 compot de cireşe (pentru servit) zahăr pudră (pentru decor) […]
Savurati!