Reteta zilei: Cotlet gratinat
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr cotlet de porc
- 4 felii de pâine
- 300 gr roşii
- 300 gr ardei kapia
- 1 ardei iute
- 30 gr miere
- 50 gr sos de soia
- 20 gr sos de usturoi
- 30 ml ulei
- 15 ml oţet
- 1 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Ardeii kapia şi roşiile se spală, se şterg de apă şi se opresc câte două bucăţi din fiecare, iar restul se coc pe grătar. Pâinea se coace şi ea pe grătar.
Cotletele de porc se porţionează, se stropesc cu sosul de soia, se condimentează, apoi se frig pe grătar pe ambele părţi.
Intr-o tigaie cu uleiul încins se călesc ardeii şi roşiile oprite, tăiate în bucăţi, se adaugă mierea, sosul de usturoi, pătrunjelul şi ardeiul iute, ambele tăiate mărunt, după care se stropeşte totul cu puţină apă, se fierbe circa 15 minute, se condimentează şi se acreşte după gust cu oţet.
Cotletele se servesc pe feliile de pâine prăjită, cu roşiile şi ardeii copţi alături şi stropite din belşug cu compoziţia din tigaie.
Pentru un gust mai picant, se recomandă ca ardeiul iute săfie şi el copt pe grătar, curăţat de pieliţe şi pasat în sosul din tigaie.
Cotlet gratinat
Poftă bună!
Foarte bun cotletul facut in felul asta