Paine rotunda de casa din: faina, apa, sare, drojdie.
Ingrediente:
3 căni de făină
1 1/2 cană de apă caldă
1 1/2 linguriță sare
2 lingurite de drojdie uscata
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecați sarea și apa. Se dizolvă drojdia în acest amestec și se lasă să stea câteva minute. Adăugați făină și amestecați până se combină.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați să crească la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore. Tapetează masa cu o bucată de hârtie de copt și presară cu făină.
Transferați aluatul, apoi cu mâinile făinoase, împăturim aluatul în jumătate, apoi împăturim din nou aluatul în jumătate.
Folosind mâinile, formați o bilă.
Lăsați să crească neacoperit timp de aproximativ 30-40 de minute.
Cu un cuțit ascuțit, crestati vârful pâinii. Așezați un vas de copt, insa nu un vas de sticlă cu apă pe raftul inferior al cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 210C.
Transferați aluatul cu hârtia de copt intr-o tava. Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 25-30 de minute.
Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească aproape complet, apoi feliați si serviti.
Paine de casa cu seminte de mac din: faina, drojdie, ulei, sare, seminte de mac. Ingrediente: 1 kg faina apa 2 plicuri drojdie uscată 3 linguri de ulei sare seminte de mac Mod de preparare: Se frământă foarte bine un aluat molcuţ şi care nu se lipeşte, din 1 kg făină multicereale, apă caldă […]
Paine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou. Ingrediente: 280 g de făină 90 g făină integrală 2 1/4 lingurițe drojdie 1 1/4 ceasca (300 ml) de apă caldă 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit 1 lingura (15 g) de miere 3/4 linguriță de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.