Reteta zilei: Orez cu legume si ou
PrinteazaOrez cu legume si ou din: orez, pui,on, broccoli, morcovi, ceapa, usturoi, ou, sos de peste, sos de soia, sirop de artar, ulei de avocado, fulgi de ardei, ceapa verde, castravete.
Orezul alb este cel mai frecvent consumat și este obținut prin îndepărtarea stratului exterior și a tărâțelor din bobul de orez. Este caracterizat prin faptul că are un gust neutru și o textură ușor lipicioasă după gătire. Orezul alb este folosit în diverse feluri de mâncare, cum ar fi pilafuri, sushi sau deserturi.
Orezul brun este considerat o opțiune mai sănătoasă, deoarece păstrează mai multe elemente nutritive în stratul său exterior. Acesta conține fibre, vitamine și minerale în cantități mai mari decât orezul alb. De asemenea, are o textură mai fermă și un gust mai pronunțat decât orezul alb.
- 3 cani de orez fiert
- 1 piept de pui , taiat fasii
- 2 linguri amidon
- 2 cani de broccoli, rupt buchetele si oparit
- 2 morcovi tăiați rondele
- 1/2 ceapa feliata
- 3 căței de usturoi tocat mărunt
- 2 oua batute usor
- 2 linguri sos de peste
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriță sirop de arțar
- 3 linguri ulei de avocado
- fulgi de ardei rosu, dupa gust
- ceapa verde feliata, pentru garnitura
- castravete feliat, pentru garnitură
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecati bucățile de pui cu amidonul de porumb.
Încălziți jumătate din uleiul de avocado într-o tigaie mare la foc mediu.
Se rumeneste puiul pe toate partile. Se transferă pe o farfurie.
In aceeași tigaie, adăugați restul de ulei de avocado, ceapa feliată și morcovii, gătiți timp de 2 minute, apoi adăugați usturoiul.
Împingeți legumele într-o parte a tigaiei și turnați ouăle bătute în cealaltă parte.
Se amesteca cu o spatulă cateva minute.
Adăugați în tigaie pui, orez fiert și broccoli.
Într-un castron mic amestecați împreună sosul de pește, sosul de soia și siropul de arțar.
Se adaugă în tigaie și se amestecă până când totul este combinat.
Presărați fulgi de ardei roșu, după gust.
Lăsați să se odihneasca 5-7 minute. Se acoperă cu ceapă verde.
Se servește cu castraveți tăiați felii.
Orez cu legume si ou
Pofta buna!