Reteta zilei: Chiftele cu sos de rosii

Printeaza

Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ceapa, sos de rosii, oua, smantana, patrunjel, ulei, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:

Chiftele cu sos de rosii

  • 1.5 carne tocata de vita
  • 3/4 cană pesmet
  • 3 căței de usturoi tocat
  • 1/2 ceapa tocata
  • 2/3 cană sos de roșii
  • 3 ouă
  • 2/3 cană smântână
  • 1 linguriță patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1/3 cană de parmezan
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Așezați carnea într-un castron adânc.

Chiftele cu sos de rosii
Într-o tigaie mică încălziți 1 lingură de ulei. Sotati ceapa și usturoiul timp de aproximativ 3 minute.

Combinați carnea de vită cu ouăle, pesmetul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul.

Se amestecă bine și se formeaza chiftelute.

Chiftele cu sos de rosii
Într-un castron separat, combinați sosul de roșii și smântâna.

Chiftele cu sos de rosii
Într-o tigaie mare încălziți 1 lingură de ulei.

Adaugati chiftelele si rumeniti pe toate partile timp de aproximativ 3-5 minute.

Chiftele cu sos de rosii

Turnati amestecul de sos peste. Acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute.

Opriți focul, presărați cu parmezan și serviți cu garnitura, dupa preferinta.

Chiftele cu sos de rosii

Chiftele cu sos de rosii

Chiftele cu sos de rosii

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele de ton cu legume

Chiftele de ton cu sos

Chiftele de ton cu sos din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă câte 1 legătură coriandru şi mentă 2 linguri fulgi de ovăz 1 […]

Tocanita de miel

Chiftele de miel cu sos de curry

Chiftele de miel cu sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, pasta de tomate, coriandru. Ingrediente:  1 lingură carne tocata de miel 1 lingura chimion 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat 1 lingurita sare 2 linguri unt 1 ceapă mare, decojită și tocata 4 catei de […]

 

Chiftele de pui in sos picant

Chiftele de pui in sos picant

Chiftele de pui in sos picant din: carne tocata de pui, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, cartof, ou, rosii, ardei rosii, sare, piper, ulei, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 legatura pătrunjel 1 legatura mărar 2 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 roşii mari 2 ardei roşii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.