Reteta zilei: Desert rece cu aroma de capsuni
PrinteazaDesert rece cu aroma de capsuni din: gelatina, lapte, smantana, zahar, pudra de capsuni, apa, zahar.
- 3 pachete de gelatină (15gr fiecare)
- 2 1/2 cani lapte
- 1/2 cană smântână
- 1/3 cană zahăr
- 2 linguri pudră de căpșuni Nesquick
- 2 căni de căpșuni
- 1/2 cană de apă
- 1/4 cană zahăr
- căpșuni, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru primul strat, presară 1 plic de gelatină în smântână rece pentru a se înmuia.
Încălziți 1 cană de lapte. La amestecul de gelatină, adăugați 1/3 cană zahăr și 1 cană lapte fierbinte.
Bateți bine până se dizolvă.
Se toarnă amestecul într-un termorezistent și se da la frigider timp de o oră.
Pentru stratul de mijloc: se toarnă 1/2 cană de lapte într-un castron, se adaugă 1 plic de gelatină și se amestecă până se omogenizeaza.
Încălziți 1 cană de lapte. Adăugați la amestecul de gelatină, apoi adăugați 2 linguri de pudră de căpșuni Nesquick și bateți până se dizolvă.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Se toarnă al doilea strat in tava si se da din nou frigider timp de 1 oră.
Într-un blender, combinați căpșuni, 1/4 cană zahăr și 1/2 cană apă.
Se amestecă până se omogenizează. Măsurați o cană din amestec și încălziți-l într-o cratiță.
Presărați 1 plic de gelatină peste amestecul rece de căpșuni, omogenizati.
Adăugați amestecul fierbinte din cratiță, bateți până se omogenizează.
Se toarnă in tava. Dați la frigider cel puțin 1 1/2 ore.
Se acoperă cu căpșuni proaspete, intregi sau feliate.
Tăiați și serviți.
Desert rece cu aroma de capsuni
Pofta buna!