Reteta zilei: Curry de creveti

Printeaza

Curry de creveti din: creveti, rosii usctae, seminte de coriandru, seminte de chimen, ghimbir, ceapa, nuca de cocos, ulei, ardei iute, usturoi, sare, curcuma, lapte de cocos, suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1/2 kg creveți
  • 6-7 rosii uscate
  • 1 ½ linguri semințe de coriandru
  • 1 lingura semințe de chimen
  • 1 bucata mica ghimbir
  • 1 cana ceapă
  • 1/2 cana nuca de cocos, rasa

Ingrediente curry:

  • 2 lingurite ulei
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei usturoi
  • sare, curcuma, dupa gust
  • 1/2 cana lapte de cocos
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Amestecati toate condimentele si formati o pasta.

Curățați și scurgeți creveții.

Pentru a pregati curry, incalziti ulei, adăugați ardeii iuti, usturoi zdrobiț si sotati cateva minute.

Apoi adaugati pasta de condimente.

Acum adăugați sare și curcuma, lapte de cocos și gătiți timp de 5 minute.

Apoi adăugați creveți, gătiți timp de 3 minute.

Stropiti cu 1 linguriță de suc de lămâie.

Se servește cu orez.

 

Curry de creveti

Curry de creveti

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Curry de legume cu caju

Curry de legume cu caju din: broccoli, morcov, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, piper, sare, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 2 cani broccoli 1 morcov, taiat julienne 1 ceapă 4-5 catei usturoi 1/2 lingurita semințe de fenicul, zdrobite 1/2 lingurita pudră de piper negru sare, dupa gust 1 lingurita ulei de măsline 1 lingura suc […]

 

Reteta zilei: Curry picant de legume

Curry picant de legume din: faina, ceapa, rosii, chili, curry, frunze de coriandru, curcuma, sare, praf de ardei iute, apa, ulei, seminte de mustar, seminte de chimen. Ingrediente: 1 cană făină 1 cană ceapă tocată mărunt 1 cană de roșii tocate mărunt 3-4 chili 2 frunze curry 1 mână frunze de coriandru 1/4 linguriță praf […]

 

Reteta zilei: Curry de legume

Curry de legume din: vinete, varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, praf de mustar, ghimbir, fulgi de ardei, apa, lapte de cocos, sare, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete 400gr varză de Bruxelles 1 măr 4 catei de usturoi tocat 2 lingurite curcuma 1 linguriță praf de muștar ghimbir ras 1/4 linguriță […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.