Reteta zilei: Porc cu sos de praz
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru.
Ingrediente:
- 600 gr file de porc
- 400 gr praz
- 50 gr unt
- 70 gr faină
- 20 ml ulei
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
- 4 gr coriandru
Mod de preparare:
Coriandrul se pisează. Carnea se spală, se şterge, se taie în bucăţi groase de circa 1 cm, apoi se presară cu coriandrul pisat şi sare, după care se ţine la rece.
Prazul se feliază în bucăţi de circa 1 cm şi se pune la călit într-o tigaie cu unt, iar când acesta s-a înmuiat, se scoate separat.
In grăsimea rămasă în tigaie se pune taina, se amestecă foarte bine, se căleşte 3-4 minute şi se stinge cu puţină apă. Se pune din nou prazul şi se condimentează după gust, cu sare şi piper.
Carnea se unge cu puţin ulei, se pune pe un grătar încins, se frige pe ambele părţi şi se serveşte imediat cu sosul de praz alături.
Pentru un sos mai fin şi cu un gust mai pronunţat, praful, după ce a fost călit, se mixează cu un blender, iar peste făina călită se adaugă piureul de praz.
Porc cu sos de praz
Poftă bună!
Vreau si eu 🙂
O sa fac si eu sosul de praz, sa vad cum iese