Salată de macrou afumat cu fasole si cocos

Printeaza

Salată de macrou afumat cu fasole si cocos din: boabe de fasole, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet de vin, fulgi de nuca de cocosa, sare si piper. Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire

retete

Ingrediente:

  • 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
  • 200 de grame de fasole verde
  • 6 cepe albe mici
  • o coada de telina
  • 250 de grame de file de macrou afumat
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu otet din vin
  • 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare.

Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs.

Curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina.

Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Amesteca totul cu grija.

Prepara sosul: pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat.

Omogenizeaza, toarna compozitia peste legume, in salatiera, si amesteca usor.

Desfa fasii din fileul de macrou afumat, aseaza-le in centrul salatei si serveste.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.