Zeama de salata verde

Printeaza

 

O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov, pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare si piper.Zeama de salata verde

Ingrediente:

  • 1 kg salată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 150 g şuncă (slănină adică)
  • 3 linguri făină
  • 100 g orez
  • 300 g iaurt
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • câte o legătură de mărar şi pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi şi cureţi salata pe care o speli apoi  în mai multe ape. Tai mărunt slănina şi o pui la prăjit în oala în care vei fierbe zama.

Adaugi ceapa tocată mărunt, salata ruptă, ceapa şi usturoiul tocate mărunt, morcovul şi păstârnacul curăţate şi răzuite, orezul, 3 l apă, făina desfăcută în puţin iaurt, tot iaurtul şi toată smântână, verdeaţa, sarea şi piperul mai lasi sa fiarba 15 minute şi adaugi cele 2 ouă bătute amestecând conti­nuu ca să împiedici coagu­larea lor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.