Ciorba de loboda cu kaizer afumat
Printeaza
O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar, lapte acru, faina, otet si sare.
- 4-5 legături de lobodă roşie
- 600 g kaizer afumat
- 5 fire ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt)
- 2 linguri făină
- 2 linguri lapte
- 3 l apă
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apa rece fierbi kaizerul afumat spălat şi tăiat bucăţi potrivite. Când kaizerul e aproape fiert, adaugi loboda şi după 10-15 minute usturoiul pisat, mărarul şi ceapa tocate.
Pui şi făina desfăcută în lapte şi potriveşti de sare şi piper.După ce dă în câteva clocote acreşti ciorba cu oţet şi o dregi cu laptele acru.
Pofta buna!